Druhý Ležiak

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar10
- Druhý Ležiakna dopyt26,50 €22,08 € bez DPH
Druhý Ležiak
Falošný Ležiak
Charakteristika
Po prvom vydarenom ležiaku som sa rozhodol pre druhý, ktorý som poňal rovnakou schémou rmútovania a podobnou schémou chmelovaru. Ležiak som trochu sfalšoval pridaním sladu Pale Ale, čo vôbec nebolo špatné, ale skôr zaujímavé. Výsledný Druhý ležiak bol vyvážený s pevným telom a chutným dozvukom.
Suroviny (obsah balenia):
- Plzeňský slad 2kg
- Pale Ale slad 1kg
- Viedenský slad 1kg
- Melanoidný Slad 0,4kg
- SAAZ - Žatecký červeňák (alfa 4,32%) 70g
- SafLager S-23 (Fermentis) 23g / 2bal
Nie je súčastou balenia:
- Írsky mach 0,5g alebo Protafloc 0,5g *N (Číridlo)
- Dextróza 6g/l *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,043 |
*FG | 1,008 |
*EPM | 10,8° |
*ABV | 4,70% |
*IBU | 26 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 18 l |
Vysladzovanie (voda) | 14 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 4,5 kg |
Chmeľ (spolu) | 70 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 75%
- Efektivita chmelovaru 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
Vysvetlivky:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
