Junák

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar4
- Junákna dopyt25,90 €21,58 € bez DPH
Junák
Single Malt & Single Hop IPA
Charakteristika
Potreboval som zistiť, ako chutí novo-vyšľachtený chmeľ Juno, tak som si namiešal recept na SMaSH (SingleMalt a SingleHop) ALE. Slad som použil obľúbený Pale Ale, ktorý v kombinácii s chmeľom Juno zanechal v ústach jemne horkastú a chmeľovo vyváženú výslednú chuť s citrusovým dozvukom.
Suroviny (obsah balenia):
- Pale Ale slad 5,5kg
- Juno (alfa 5,72%) 200g
- SafAle US-05 11,5g (Fermentis) 1 bal (11,5g)
Nie je súčastou balenia:
- Dextróza 6g/l *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,055 |
*FG | 1,011 |
*EPM | 13,6° |
*ABV | 5,80% |
*IBU | 25 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 29 l |
Vysladzovanie (voda) | 14 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 5,5 kg |
Chmeľ (spolu) | 200 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 75%
- Efektivita chmelovaru 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
Vysvetlivky:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
