NEJPAK

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar4
- NEJPAKna dopyt37,80 €31,50 € bez DPH
NEJPAK
HAZY Juiced New England IPA
Charakteristika
Jedného slnečného dna som mal strašnú chuť na multivitamínový džús, ale taktiež na osviežujúce pivo, napadlo ma teda vytvoriť recept na Juiced NEIPU (New England IPU), začal som teda tvoriť, latka bola nastavená jasne a vysoko. Chuťový profil vytiahnuť čo najviac do ovocia, ktoré bude vo výsledku spĺňať efekt čerstvého multivitamínový džúsu. Pridaním ovsených a pšeničných vločiek, taktiež dvojitému Dry Hoppingu, získalo výsledné pivo okrem krásnej sladovo-chmeľovej farby aj príjemne kalný HAZY efekt, čo vo výsledku posunulo celý status výsledného produktu do iných rozmerov.
Suroviny (obsah balenia):
- Plzeňský slad 5kg
- Caramel Pils Slad 0,5kg
- Ovsené vločky 0,5kg
- Pšeničné vločky 0,5kg
- Mandarina Bavaria (alfa 8,70%) 80g
- Juno (alfa 5,72%) 50g
- Lemondrop (alfa 5,5%) 50g
- Citra (alfa 12,4%) 80g
- SafAle S-04 (Fermentis) 1 bal (11,5g)
Nie je súčastou balenia:
- Dextróza 6g/l *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,055 |
*FG | 1,010 |
*EPM | 13,6° |
*ABV | 5,90% |
*IBU | 30 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 20 l |
Vysladzovanie (voda) | 15 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 5,5 kg |
Chmeľ (spolu) | 260 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 75%
- Efektivita chmelovaru 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
Vysvetlivky:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
