Nervous Mandarin Fresh Beer (recept)

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar5
- Nervous Mandarin Fresh Beer (recept)na dopyt25,40 €21,17 € bez DPH
Nervous Mandarin v.2
Mandarínková Single Hop FRESH IPA + mandarinkové pyré
Charakteristika
Po úspešnej prvej verzii Nervous Mandariny, som sa rozhodol uvariť druhú s tým, že bude SH (vychmelená len jedným chmeľom) a to mojou obľúbenou nemeckou odrodou Mandarina Bavaria. Na osvieženie a príjemný kyselkavý dozvuk som do primárneho kvasenia pridal mandarinkové pyré. Chuťový profil výsledného piva bol presne taký, ako som si ho naplánoval v recepte, jemne kyselkavá, príjemne ovocná HAZY IPA.
Suroviny (obsah balenia):
- Pale Ale slad 2kg
- Plzeňský slad 2kg
- Cara Med (Ambra) slad 0,4kg
- Melanoidný Slad 0,4kg
- Mandarina Bavaria (alfa 8,70%) 190g
- SafAle US-05 11,5g (Fermentis) 1 bal (11,5g)
Nie je súčastou balenia:
- Mandarinkové pyré 100% (cerstvé alebo mrazené) 1kg
- Pomarančová kôra (sušená) 40g *N
- Dextróza 6g/l *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,050 |
*FG | 1,010 |
*EPM | 12,4° |
*ABV | 5,30% |
*IBU | 49 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 18 l |
Vysladzovanie (voda) | 14,5 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 4,8 kg |
Chmeľ (spolu) | 190 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 80%
- Efektivita chmelovaru 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
Vysvetlivky:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
