Nervous Mandarin

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar6
- Nervous Mandarinna dopyt29,90 €24,92 € bez DPH
Nervous Mandarin
Mandarínkovo-horkastý India Pale Ale
Charakteristika
Extra horké ale zároveň príjemne osviežujúce pivo, ktoré vám zanechá v ústach jemný dozvuk sviežich mandariniek. Kombinácia vysokej horkosti a mandariniek je fakt vynikajúca a to nad moje očakávania. Nezľaknite sa IBU (horkosti) 143, vyzerá to strašidelne, ale nie je tomu tak, pivo je osviežujúce a príjemne pitelné. na Zdravie
Suroviny (obsah balenia):
- Pale Ale slad 2,8kg
- Plzeňský slad 2,6kg
- Cara Gold slad 0,5kg
- Mandarina Bavaria (alfa 8,70%) 150g
- Citra (alfa 12,4%) 50g
- SafAle US-05 11,5g (Fermentis) 1 bal (11,5g)
Nie je súčastou balenia:
- Dextróza *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,062 |
*FG | 1,012 |
*EPM | 15,2° |
*ABV | 6,6 % |
*IBU | 143 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 20 l |
Vysladzovanie (voda) | 13 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 5,9 kg |
Chmeľ (spolu) | 200 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 80%
- Efektivita chmelovaru - 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
***Vysvetlivky k receptom:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
