Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 9-17 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.

Prvý ležiak

Ležiak 11° by Josee

  Prvý ležiak Ležiak 11°     Charakteristika Ako pivovarič nie som moc ležiakový, ale tým že neustále okolo seba počúvam „sprav ležiak, sprav ležiak“ ... celý popis
Dostupnosť
na dopyt
úprava sladu -
25,20 €
21 €
bez DPH
Momentálne nie je k dispozícii
Číslo produktu:BEER008_v3
Objem várky:23 l
Strážiť cenu / dostupnosť
Podobné produkty
    Druhý Ležiak (recept)
    25,50 €
    21,25 € bez DPH
    25,50 €
    21,25 € bez DPH
    na dopyt
    Kompletné špecifikácie

     

    Prvý ležiak

    Ležiak 11°

     

     

    Charakteristika

    Ako pivovarič nie som moc ležiakový, ale tým že neustále okolo seba počúvam „sprav ležiak, sprav ležiak“ tak mi neostávalo nič iné, ako ho naozaj spraviť. Naštudoval som detaily techniky tohto štýlu, porovnal som mnoho receptov, rmutovacích schém prispôsobeným infúznemu varenia, taktiež teplotné schémy chmelovaru. Vznikol z toho fakt nečakane chutný „Prvý Ležiak 11°“ , ktorý si raz za čas znova veľmi rád uvarím. 

     

    Suroviny (obsah balenia):

    Nie je súčastou balenia:

     

    Kompletný recept si môžete stiahnuť TU

     


     

    PARAMETRE RECEPTU

    *OG1,044
    *FG1,008
    *EPM11°
    *ABV5,20%
    *IBU25

    VODA CELKOM

    Výsledný objem mladiny23 l
    Vystieranie (voda)19 l
    Vysladzovanie (voda)13 l

    SUROVINY CELKOM

    Slad (spolu)4,6 kg
    Chmeľ (spolu)85 g

     


     

    Ďalšie dôležité info recepte

     

    Príprava receptu:

    • Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)

     

    Parametre receptu sú prepočítane takto:

    • Efektivita kotla - 75%
    • Efektivita chmelovaru 90%
    • Objem Mladiny - 23L                                                 
    • Straty v mláte na 1kg - 0,5L
    • Straty v chmele – 2l
    • Odpar (chmelovar) za hod. – 5L

     

    Vysvetlivky:

    • OG Original gravity  (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C )  / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť

     

    DBŠ

    Parametre
    Objem várky23 l
    Tovar zaradený v kategóriách

    Potrebujete poradiť?

    Jozef Horváth (Josee)
    Jozef Horváth (Josee)
    +421 948 782 796 (Po-Pia, 9-17 hod.)

    Legislatíva

    Partner

    Kontakty
    Jozef Horváth (Josee)
    Jozef Horváth (Josee)
    (Po-Pia, 9-17 hod.)
    Copyright © všetky práva vyhradené - www.JoseeBeer.sk | web prevádzkuje Jozef Horváth - Homebrewingshop
    Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk