Prvý ležiak

- Kompletné špecifikácie
- Parametre
- Súvisiaci tovar10
- Prvý ležiakna dopyt25,20 €21 € bez DPH
Prvý ležiak
Ležiak 11°
Charakteristika
Ako pivovarič nie som moc ležiakový, ale tým že neustále okolo seba počúvam „sprav ležiak, sprav ležiak“ tak mi neostávalo nič iné, ako ho naozaj spraviť. Naštudoval som detaily techniky tohto štýlu, porovnal som mnoho receptov, rmutovacích schém prispôsobeným infúznemu varenia, taktiež teplotné schémy chmelovaru. Vznikol z toho fakt nečakane chutný „Prvý Ležiak 11°“ , ktorý si raz za čas znova veľmi rád uvarím.
Suroviny (obsah balenia):
- Plzeňský slad 2kg
- Viedenský slad 1,2kg
- Melanoidný Slad 0,4kg
- SAAZ - Žatecký červeňák (alfa 4,32%) 70g
- Premiant (alfa 7,33%) 15g
- SafLager S-189 (Fermentis) 23g / 2bal
Nie je súčastou balenia:
- Írsky mach 0,5g alebo Protafloc 0,5g *N (Číridlo)
- Dextróza 6g/l *N
Kompletný recept si môžete stiahnuť TU
PARAMETRE RECEPTU
*OG | 1,044 |
*FG | 1,008 |
*EPM | 11° |
*ABV | 5,20% |
*IBU | 25 |
VODA CELKOM
Výsledný objem mladiny | 23 l |
Vystieranie (voda) | 19 l |
Vysladzovanie (voda) | 13 l |
SUROVINY CELKOM
Slad (spolu) | 4,6 kg |
Chmeľ (spolu) | 85 g |
Ďalšie dôležité info recepte
Príprava receptu:
- Všetky recepty boli varené infúzne a to v systéme AIO (Klarstein Brauheld Pro 45l)
Parametre receptu sú prepočítane takto:
- Efektivita kotla - 75%
- Efektivita chmelovaru 90%
- Objem Mladiny - 23L
- Straty v mláte na 1kg - 0,5L
- Straty v chmele – 2l
- Odpar (chmelovar) za hod. – 5L
Vysvetlivky:
- OG Original gravity (pôvodná hustota) / FG Final Gravity ( Hustota hotového piva) / EPM (extrakt pôvodnej mladiny) / ABV (percentá alkoholu v pive) / IBU (výsledná horkosť) / EBC (výsledná farba piva) / WP (whirpool) vypnúť kotol, schladiť na 80°, nasypať chmeľ, spraviť vírivku nechať cca. 20min / DH (Dry Hopping) studené chmelenie / CC Zastavenie kvasného procesu vyhladením vykvaseného piva (2dni +2°C ) / N (nepovinné) - surovinu nemusíte použiť
DBŠ
Potrebujete poradiť?
